Percussiegroep Jong Ridderster

Percussiegroep Jong Ridderster is een enthousiaste groep van jonge slagwerkers. Het is een echte jeugddrumband, volledig bestaand uit jeugdleden. De muziek voor deze groep wordt door het instructieteam speciaal geselecteerd op de leeftijd en het niveau van de leden. Ook worden er muziekstukken speciaal op maat gecomponeerd zodat deze precies passen bij de groep. Hierdoor is het voor nieuwe leden vaak al snel mogelijk om in de groep mee te gaan spelen zonder dat de uitdaging voor de meer ervaren leden verloren gaat. Ook is het door de aangepaste muziek mogelijk om de leden van deze groep op een groot aantal verschillende slagwerkinstrumenten te laten spelen. Zo komen niet alleen de snare drum en grote trom aan bod, maar ook meerdere drumsets, pauken, bongo’s en conga’s worden uit de kast gehaald.

Tijdens de repetities wordt er met de leden geoefend om met elkaar in de maat te spelen, en om op verschillende sterktes te spelen. Belangrijk daarbij is het om de aanwijzingen van de dirigent goed op te volgen. Deze moeilijke taak krijgt daarom ook uitgebreid de aandacht tijdens de repetities. Percussiegroep Jong Ridderster staat onder de enthousiaste leiding van instructeur Mathijs Lagendijk.

Dat muziek maken heel leuk kan zijn staat voor veel mensen vast. Wij willen onze jeugdleden laten ervaren dat samen muziek maken nog leuker is. Naast het leren van samen muziek maken is er dan ook veel aandacht voor het belang van een goede samenwerking op alle andere vlakken. Op deze manier is het niet alleen leerzaam maar ook gezellig tijdens de repetities én daarbuiten.

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij onze jeugdgroep. Meer informatie over lid worden is hier te vinden.