Algemene info

Jong en ambitieus

Percussiegroep Ridderster is een jonge Ridderkerkse vereniging die zich richt op slagwerk. Opgericht in mei 2011 heeft de vereniging in korte tijd bewezen dat je met een gezonde portie ambitie ver kunt komen. Onze vereniging bestaat uit twee groepen, te weten Jong Ridderster en Percussiegroep Ridderster. Onder leiding van onze enthousiaste instructeurs streven beide groepen er naar om op een zo hoog mogelijk niveau slagwerk te bedrijven, waarbij uiteraard de mogelijkheden van de groepen centraal staan. Naast deze muzikale ambities is er ook zeker een grote plaats voor gezelligheid en saamhorigheid. Daarom organiseert de vereniging niet alleen muzikale activiteiten zoals repetities en optredens, maar zijn er daarnaast ook andere activiteiten binnen de vereniging, zoals bingo’s, jaarlijkse themafeesten, Sinterklaasvieringen en nieuwjaarsrecepties. Regelmatig wordt er aansluitend aan de activiteiten in het clubgebouw gegeten door de leden en supporters.

Gevarieerd repertoire

Slagwerk bevat een breed spectrum aan soorten muziek. Percussiegroep Ridderster richt zich op het moderne slagwerk, waarbij er zowel concerterend als marcherend muziek wordt gemaakt. Dit is ook terug te zien in de optredens die de vereniging doet. Regelmatig krijgt de vereniging een verzoek om bijvoorbeeld optochten of avondvierdaagsen te begeleiden, zowel binnen de regio als daarbuiten. Daarnaast verzorgt de vereniging regelmatig grote en kleine concerten. Ook deelname aan landelijke wedstrijden wordt niet geschuwd. Bij alle optredens van de vereniging staat voorop dat het publiek getrakteerd moet worden op goede slagwerkmuziek. Bent u als organisatie enthousiast geworden en wilt u graag weten wat wij voor uw evenement kunnen betekenen? Neem dan contact op met het bestuur.

Nieuwe leden

Zoals bij de meeste muziekverenigingen zijn nieuwe leden bij Percussiegroep Ridderster van harte welkom. Om lid te worden van onze vereniging moet je zeven jaar of ouder zijn. Ervaring met slagwerk is daarbij niet vereist. Elk nieuw lid wordt binnen de opleiding van de vereniging door één van onze eigen slagwerkdocenten opgeleid. Dit gebeurt door wekelijkse individuele lessen van een half uur. Zodra een nieuw lid het juiste niveau heeft behaald kan hij of zij mee gaan spelen in één van onze groepen. Daarnaast worden dan nog steeds de individuele lessen voortgezet zodat elk lid op zijn of haar eigen tempo kan blijven groeien. Overweeg je om lid te worden? Neem dan contact op met het bestuur. Na aanmelding worden er vier proeflessen afgesproken zodat je kennis kunt maken met de vereniging. Een keer langskomen bij een repetitie mag uiteraard ook. Neem ook hiervoor contact op met het bestuur om een afspraak te maken.

Repetities

De instructie van Jong Ridderster is in handen van Mathijs Lagendijk. Instructeur van Percussiegroep Ridderster is Theo Vet. De vereniging beschikt over vijf eigen slagwerkdocenten die tezamen met het instructieteam zorg dragen voor de opleiding. Zowel de repetities als de individuele lessen vinden plaats in het clubgebouw van de vereniging: Het Ridderhonk aan Anjerstraat 4 te Ridderkerk volgens onderstaand schema:

Maandag-, dinsdag- en woensdagavond: individuele lessen

Woensdagavond:

  • Van 18.30 uur tot 19.30 uur repetitie Jong Ridderster
  • Van 19.45 uur tot 22.00 uur repetitie Percussiegroep Ridderster