Succes op pilot-wedstrijd voor Percussiegroep Ridderster

Percussiegroep Ridderster heeft de laatste weken hard gewerkt aan haar marcherende optreden. Dit alles al opmars voor het komende seizoen waarin marcheren centraal staat. Een eerste try-out voor dit seizoen is goed verlopen.

Op 18 juni werd in Elburg een pilotconcours March and Music free style georganiseerd door de Nederlandse muziekbond KNMO. Op deze marswedstrijd voor slagwerkgroepen zijn er nog verplichte figuren die gelopen moeten worden (zoals bochten naar links en rechts, en Amerikaans en Engels counteren), maar hebben de korpsen meer vrijheid. Zo mogen zij meer, nieuwere, exercitie-elementen gebruiken (zoals ongebruikelijke bochten), maar is ook het repertorium losgelaten. Dit houdt in dat korpsen niet meer gebonden zijn aan een lijst met muziekstukken waaruit gekozen wordt. Elk korps is vrij in de muziekkeuze, waarbij het niveau van het gespeelde werk uiteraard moet passen bij de divisie waarin het korps uitkomt.

Na de korte voorbereidingstijd werden in de ochtend nog de laatste rondjes gelopen om te repeteren. Na een oefenrondje op het veld was het tijd voor het moment suprème. Helaas vielen er wat spatjes regen, maar dit verstoorde de groep niet. Na het optreden legden alle deelnemers nog een korte route af door het centrum van Elburg om alle mensen op de terrassen te trakteren op muziek. Na een geslaagde ronde werden de prijzen uitgereikt: naast een derde plaats in de streefparade werden er ruim 82 punten uitgedeeld voor het beoordeelde optreden.

  

Het bestuur en instructieteam van de vereniging zijn erg trots op hetgeen de groep gepresteerd heeft. ‘Ondanks de korte voorbereidingstijd is er op alle fronten hard gewerkt om dit optreden mogelijk te maken. Dankzij de discipline die door de leden aan de dag gelegd is heeft de groep het gepresteerd om met een hele mooie beoordeling naar huis te komen, in de hoogste landelijke divisie. We kijken dan ook reikhalzend uit naar komend seizoen.’, aldus voorzitter Lisanne de Waard.

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie