Spectaculair verjaardagsfeest percussiegroep Ridderster

Ter ere van het 5-jarige bestaan van Percussiegroep Ridderster heeft de vereniging haar publiek getrakteerd op een wervelende show waarin stilgestaan werd bij een aantal hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar. Omdat de vereniging zowel concerterend als marcherend meedraait in de top van de Nederlandse slagwerk wereld is er voor gekozen een programma neer te zetten waarin beide slagwerk-disciplines getoond konden worden. Om die reden was sporthal De Beverbol dan ook omgetoverd tot een ware concertzaal. De vereniging ging eerst terug in de tijd en liet de goed gevulde beverbol genieten van de allereerste optredens van zowel de jeugd- als de hoofdgroep zoals deze in 2011 hebben plaatsgevonden op het drumafestival in Elst. Op het moment dat het publiek op groot scherm het optreden van de groep op het WMC2013 nog een keer beleefde, hebben alle leden zich in rap tempo omgekleed in het nieuwe uniform wat deze avond voor het eerst getoond werd aan het publiek. Vol trots hebben daarna beide groepen marcherend laten zien hoe percussiegroep Ridderster vanaf nu zal klinken en eruit zal zien. Met een volledig nieuw uniform, wat pas afgelopen donderdag vanuit de verenigde staten aankwam in Ridderkerk, en een deels vernieuwd instrumentarium was goed te horen hoe een moderne slagwerkgroep tegenwoordig kan klinken. Aan de zeer enthousiaste reacties uit het publiek was zeker te merken dat de vereniging hierin geslaagd is.

Na de pauze was de zaal volledig omgetoverd in een concertzaal. Ondersteund met filmbeelden en een spectaculaire lichtshow hebben beide groepen het publiek verrast met een zeer afwisselend programma, waarin naast serieuze concertwerken als in Memoriam Anne Frank en Complicen van Overmaas, waarin de geschiedenis van de bokkenrijders nog eens werd opgefrist, ook spectaculaire drumsolo’s voorbij kwamen. Met het gevoelige “let it go” uit de disneyfilm “Frozen” wist Jong Ridderster het publiek te ontroeren. Uiteindelijk heeft percussiegroep Ridderster het concert beëindigd met een medley van de bekende band Coldplay. Als toegift werd samen met het aanwezige publiek nog een feestje gebouwd op het toepasselijke “celebration”.

Samengevat heeft de vereniging samen met het publiek op zeer geslaagde wijze de hoogtepunten van 5 jaar Percussiegroep Ridderster herbeleefd, en met elkaar de “aftrap” gegeven van een geheel vernieuwd percussiegroep Ridderster welke de komende jaren weer regelmatig op diverse festiviteiten in Ridderkerk maar zeker ook buiten Ridderkerk te zien en te horen zal zijn.

 

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie