Percussiegroep Ridderster presteert in Schiedam

Op zaterdag 5 november werd in Schiedam een landelijke KNMO-concours georganiseerd voor slagwerkgroepen en blaaskorpsen. Een van de deelnemers in de hoogste divisie slagwerkkorpsen was Percussiegroep Ridderster. Na twee jaar waarin de nadruk op concerterende optredens heeft gelegen is er door de groep hard gewerkt om een goed marcherend optreden neer te zetten. Daarbij heeft de groep ook te maken gehad met een aantal vernieuwingen: er zijn jeugdleden doorgestroomd en de groep is in het bezit van een nieuw marsuniform. Op zaterdagochtend werden de laatste puntjes op de i gezet tijdens de generale repetitie in het Ridderhonk.

Voor een goedgevulde tribune mocht de groep voor het voetlicht treden. Tijdens de opmars liet de groep zien niet bang te zijn voor wat vernieuwing: met een moderne mars en een aangepaste manier van marcheren werd het publiek verrast. Het optreden zelf werd door de jury benoemd als een net optreden, waaraan te zien was dat zowel het muzikale deel als de exercitie de aandacht hebben gekregen tijdens de repetities. Dit werd beloond met maar liefst 85,33 punten, waarmee het ook nog eens een ticket voor de Nederlands Kampioenschappen opleverde.

Zoals gebruikelijk werd de wedstrijddag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in het Ridderhonk. Aldaar werd de kers op de taart onthuld: de nieuwe website van de vereniging werd online gezet. Alle informatie over de vereniging is te vinden op www.percussiegroepridderster.nl, alwaar met ook de foto’s vind van de wedstrijd in Schiedam.

Geplaatst in Actueel.