Mooi debuut voor Ridderster

Op 31 oktober zijn beide groepen van Percussiegroep Ridderster afgereisd naar Etten-Leur om daar hun landelijke debuut te maken op een echt podium-concours voor slagwerkers. Een spannende dag voor alle leden, aangezien ze nu voor het eerst hun muziek op een podium aan de jury lieten horen in plaats van via het marcherende werk.

Als eerste was Jong Ridderster aan de beurt onder leiding van instructeur Mathijs Lagendijk. Zij hebben de stukken Soundtracks, The Atlantis Saga en Brooklyn Ouverture laten horen aan de jury. Dit optreden werd beloond met gemiddeld 77,67 punten, wat een mooie tweede prijs is voor de jonge slagwerkers.

Daarna mocht Groot Ridderster zich onder leiding van instructeur Theo Vet presenteren aan de jury met de werken On The Wing Of Swing, In Memoriam Anne Frank en Spanish Suite. Deze werken werden door de jury beoordeeld met een eerste prijs van 80,25 punten. Het bestuur en instructie van Percussiegroep Ridderster is trots op wat alle leden hebben neergezet tijdens hun debuut.

Nu gaat Percussiegroep Ridderster toewerken naar het World Music Contest dat in 2017 gehouden zal worden in Kerkrade.

 

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie